Valoa lokakuun pimeyteen

Lokakuun puolivälistä jouluun on vuoden pimein aika, kun päivä lyhenee, eikä lunta Etelä-Suomessa yleensä ole. Pimeyttä helpottamaan on siis keksittävä keinoja. Kotona pimeyttä voi helpottaa ns. kaamosvaloilla ja yhä useammin aiemmin jouluvaloina tunnettuja valoja näkee ihmisten ikkunoissa ja parvekkeilla jo lokakuusta lähtien. Näin myös meillä. Helsingissä myös esimerkiksi Stockmannin tavaratalo on koristeltu valoin jo hyvissä ajoin ennen joulusesonkia, tuoden valoa pimeyteen.

20181017_211350
Valot piristävät lokakuun pimeässä

 

Kotimme lähellä Alppilassa sijaitsevalla Linnanmäellä on vietetty kymmenen päivän ajan jo perinteeksi muodostunutta valokarnevaalia. Valokarnevaali juhlistaa huvipuiston kauden päättäjäisiä ja huipentuu tänään sunnuntaina 21.10. klo 21.50 järjestettävään ilotulitukseen. Meille alueen asukkaille Linnanmäen valot tuovat toivottua piristystä pimeään maisemaan.

20181017_210755
Perinteinen vuoristorata valaistaan Linnanmäen valokarnevaaleilla

 

Vaikka Linnanmäellä on valokarnevaalien aikana myös mahdollista ajaa valaistuissa huvipuistolaitteissa, meidän perinteisiimme on kuulunut iltakävely ihailemassa alueen valotaideteoksia. Näin tänäkin vuonna. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa koimme, että Linnanmäen huikean hieno tapahtuma alkaa olla jo niin suosittu, että huvipuiston rajat alkavat tulla vastaan. On Linnanmäeltä uskomattoman hieno idea sekä pidentää huvipuistokautta että tarjota ihmisille hieman toisenlaista hupia pimeään vuodenaikaan, mutta mietimme alkaako kotoisa huvipuistomme jo käydä hieman pieneksi väkimäärälle ja onko lähivuosina mahdollisesti tarpeen rajoittaa kävijämäärää turvallisuuden varmistamiseksi. Tästä huolimatta, Linnanmäen valotaideteokset olivat jälleen näkemisen arvoisia.

20181017_211655.jpg
Karuselli juhlavalaistuksessa

 

Miten muuten pimeää vastaan voi taistella? Muun muassa harrastamalla, nauttimalla ruskasta, tapaamalla ystäviä ja kuuntelemalla musiikkia. Omissa kuulokkeissani on tällä viikolla soinut flamencolaulaja Anna Murtolan maanantaina 15.10. julkaistu esikoislevy “Fuego por Dentro”, joka samalla on ensimmäinen suomalainen flamencolaulajan soololevy. Hienolla levyllä Annaa säestää muun muassa Joonas Widenius Trio. Annan flamencosävytteistä maailmanmusiikkia esittelevää levyä voi kuunnella muun muassa Spotifyssa.

IMG_20181014_190807_638
Helsingin kaunista ruskaa

Sol y Sombra Blog viettää ensi viikolla syyslomaa ja palaa jälleen marraskuussa esittelemään matkavinkkejä, flamencoaiheita ja ruokaohjeita. Antoisaa lokakuun loppua kaikille lukijoille!

 

2 Replies to “Valoa lokakuun pimeyteen”

Leave a comment