Elämää Konepajalla

Olemme asuneet Konepajalla Teollisuuskadun varrella vajaat 3,5 vuotta. Yhä edelleen asuinalue sopii meille kuin nenä päähän, sillä töihin on parin kilometrin kävelymatka ja lähes takapihalta kulkee raitiovaunu Helsingin keskustaan noin vartissa. Kävellenkin keskustaan ehtii runsaassa puolessa tunnissa ja aivan läheltä, Linnanmäen edustalta, pääsee raitiovaunulla suoraan Punavuoreen flamencotreeneihin.

20190223_111102
Konepajan veturihalleilla tapahtuu.

 

Konepajan asuinalueen viimeisiä rakennuksia rakennetaan parhaillaan ja myös ympäristössä tapahtuu jatkuvasti. Vanhoihin Konepajan veturihalleihin ja VR:n vanhoihin toimistorakennuksiin on tulossa uutta elämää ja odotamme innolla mitä kaikkea tapahtuukaan. Alueella kävellessä huomaa joka kerta uutta. Vallilan Ratapiha Oy:n ostamien rakennusten ympäristössä työskennellään kuumeisesti, samoin toimistorakennuksiin tulevan hotellin kunnostus- ja rakennustyöt on aloitettu. Erityisesti odotan Yhdysvaltain entisen suurlähettilään Bruce J. Oreckin “The Train Factory:n” töiden alkamista niin, että se näkyisi meille alueen asukkaillekin. Marraskuun lopulla asukasillassa kuullut suunnitelmat kuulostivat mitä mainioimmilta. Ravintolatarjontakin monipuolistuu ja jo nyt alueelta löytyy niin erinomainen thaimaalainen Thai Orchid kuin italialainen Alice Italian, jossa nautimme illallista ystävien kanssa viime viikonloppuna.

Alice Italian
Crudo e buffala – Alice Italianin jaettavia alkupala-annoksia (kuva lainattu Alice Italianin Instagram-sivulta)

 

Myös Konepajan ympäristössä tapahtuu, sillä työmatkallamme rakennetaan kovaa vauhtia loppuvuodesta valmistuvaa Triplaa. Uskomatonta, miten lähes joka päivä muutosta on tullut huomattavasti. Palvelut tulevat monipuolistumaan valtavasti. Myös Teollisuuskadun toisessa päässä Suvilahdessa on tarjolla monenlaista mielenkiintoista tekemistä. Viime viikonloppuna vierailimme ystävien kanssa Stadin Panimon panimokierroksella ja tastingissä. Mukavan rouhea pienpanimo tuottaa intohimolla oluita moneen makuun. Lisäksi kuuden oluen tastingiin löytyi tällä kertaa myös belgialaisen Alvinne-panimon hyvin erikoinen olut, jonka hiiva oli raaputettu juustokellarin seinästä. Hmm… ehkä mielenkiintoisin makukokemus aikoihin… Stadin panimolla vierailua suosittelen ehdottomasti kaikille artesaanioluista kiinnostuneille.

 

20190223_110957
Oluttasting Stadin panimolla. 

Alueen palveluihin kuuluu ehdottomasti myös kyseenalaistakin kunniaa saanut Redin kauppakeskus Kalasatamassa sekä Teurastamon alueen ravintolat ja tapahtumat sekä alueen kala- ja lihakaupat. Odotan myös innolla Helsingin kaupungin kaupunkibulevardihanketta, joka tekee Teollisuuskadusta viihtyisän bulevardin, joka tuo paremmin esiin asuinalueemme nykyaikaisen, urbaanin luonteen. Konepajalla tapahtuu.

7 Replies to “Elämää Konepajalla”

 1. Reisistä en pidä enkä ymmärrä koko paikkaa. Sieltä on lähes mahdotonta löytää ulos jos sinne sisään on erehtynyt menemään. Olimme viime elokuussa eräässä elokuvien kutsutilausuudessa ja jälkijuhlassa. Kun sitten piti lähteä pois, olipa siinä funtsaamista miten ulos väljemmille vesille. Onnistuihan se toki. Tyhjää liiketilaa oli vaikka millä mitalla. Leffateatteri oli kyllä upea ja omat juhlat ok.Meni ehkä vähän ohi aiheen ….

  Like

 2. Mielenkiintoinen asuinpaikka teillä! Kiva kun näitä vanhoja tehtaita ja konepajoja säästetään eikä aina rakenneta tilalle uutta. Onko kyseinen rakennus edelleen remontissa vai mikä tilanne on siellä tänä päivänä? Täytyy yrittää ensi kesänä tulla tututumaan alueen ravintola- sekä oluttarjontaan.

  Like

  1. Hei Tuula! Pikkuhiljaa alkaa tuo Konepajan alue muotoutumaan, uusia ravintoloita on auennut ja nyt runsaan kuukauden päästä aukeaa hotellikin. Myös Kansallisteatteri avaa uuden näyttämön Konepajalle parin viikon päästä. Kannattaa ehdottomasti tulla tutustumaan.

   Like

 3. Paljon muutoksia konepajan ympäristössä kyllä on tapahtunut kun viimeksi kävin Helsingissä pyörähtämässä. Konepajan ympäristöön on kyllä hienoja asuntoja rakentunut. Mikä mahtaa olla konepajan kohtalo tällä hetkellä? Olen itse aina ihastellut konepajan ulkonäköä ja olisi hienoa, että rakennukset säilyvät ja niille keksitään virikkeellistä toimintaa alueen asukkaiden parhaaksi. Minun suvullani on ollut vanha pieni konepaja ja haluaisin remontoida konepajan. Käyttötarkoituksia en ole vielä keksinyt mutta aina jotain kehittelee. Teollisuusmaalaus täytyisi tehdä alkuun ulkopinnoille ja katto uusia ennen sisäremontointia.

  Like

  1. Konepajan rakennuksia on käsittääkseni tarkoitus kunnostaa ja entisöidä ja omistajina ainakin Bruce Oreck ja Vallilan ratapiha oy. Toimintaa on jo tullut paljon lisää ja koko ajan tulossa lisää myös.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: