Elokuun kuukauden resepti: Pollo al ajillo – valkosipulikana

Kesän viimeisen viikonlopun kunniaksi julkaisen todellisen espanjalaisen klassikon, helpon ja herkullisen valkosipulikanareseptin, pollo al ajillon. Reseptistä tulee lounas tai illallinen kahdelle. Tapaspöytään annos riittää noin neljälle-kuudelle hengelle.

Ainekset:

  • 400 g kanafilettä
  • 1 rkl oliiviöljyä + 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 yksikyntistä valkosipulia tai 6 isoa valkosipulinkynttä
  • 2 tl tulista (savu)paprikajauhetta
  • 2 tl mietoa (savu)paprikajauhetta
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Hieman vettä

Ota kanat lämpimään noin 30 minuuttia ennen paistamista. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Jos käytät yksikyntisiä valkosipuleita, puolita ne ensin. Kun kanat ovat lämmenneet, pilko ne suupalan kokoisiksi.

Laita pannulle öljyä ja valkosipulinkynnet. Paista pari minuuttia, jotta valkosipulin aromit tarttuvat öljyyn. Lisää kanat pannuun. Anna kanojen ruskistua muutama minuutti kääntämättä. Lisää puolet molemmista paprikajauheista sekä mustapippuria ja suolaa. Käännä kanat ja anna jälleen ruskistua pari minuuttia. Lisää loput mausteet ja hieman vettä, jotta mausteista muodostuu tahna. Paista kunnes kanat ovat kypsiä (muutamia minuutteja).

Tarjoile osana tapaspöytää tai lounas- tai illallispöydässä lempikasvistesi kera.

Yksinkertaisen herkullinen pollo al ajillo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s