Toukokuun kuukauden resepti: Papas a lo pobre

Andalusialaiset paistetut perunat papas a lo pobre on ihanan helppo kesäsunnuntain ruoka tai lisuke, joka syntyy vaikka edellisenä päivänä keitetyistä perunoista. Espanjalaista fiilistä näihin Alpujarran vuoristosta lähtöisin oleviin köyhän miehen perunoihin tulee paahdetusta paprikajauheesta, vihreästä paprikasta ja persiljasta. Perunat sopivat mainiosti vaikka pinchos moruños -vartaiden kanssa.

Ainekset:

  • 1kg uusia perunoita
  • Oliiviöljy-rypsiöljyseosta
  • 4 valkosipulin kynttä tai 2 yksikyntistä valkosipulia
  • 1 iso punasipuli tai 2 pientä
  • 1-2 vihreää paprikaa
  • 1 puntti persiljaa silputtuna
  • Sormisuolaa tai suolaa myllystä
  • Mustapippuria myllystä
  • 1 tl tulista, paahdettua paprikajauhetta
  • 1 rkl punaviinietikkaa

Jos käytät raakoja perunoita, kiehauta niitä muutama minuutti, jotta kypsyminen alkaa. Näin perunat kypsyvät pannulla nopeammin. Anna perunoiden jäähtyä hieman ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi.

Viipaloi myös valkosipulit. Kaada öljyä paistinpannuun ja lisää perunat ja valkosipuli. Anna perunoiden ja valkosipulin paistua ja viipaloi sillä välin punasipuli ja vihreä paprika. Lisää vihannekset pannuun ja paista pari minuuttia. Lisää suola ja pippuri sekä paprikajauhe ja punaviinietikka. Sekoita mausteet pannulla oleviin vihanneksiin.

Lisää puolet persiljasta ja laita kansi päälle, anna perunoiden kypsyä noin kymmenen minuuttia tai kunnes ne ovat täysin kypsiä. Lisää päälle loput persiljat ja tarjoile.

Papas a lo pobre – köyhän miehen perunat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s