Aprillia, aprillia! Maaliskuun resepti julkaistaan tällä kertaa huhtikuun ensimmäisenä päivänä!
Kuukauden reseptinä tällä kertaa kevättä enteilevät pinchos moruños -vartaat kanasta. Ensimmäisen kerran tutustuimme matkakumppanini kanssa silloin lampaasta valmistettuihin maurilaisvartaisiin Bilbaossa. Yhtälailla hyvin vartaat valmistuvat kanasta. Kanan maustamiseen sopii lime, lampaan kanssa käytetään sitruunaa.
Ainekset
- 1kg kanafilettä
- 6 limeä
- Nippu persiljaa
- Nippu persiljaa
- 4-6 valkosipulinkynttä tai 2 yksikyntistä valkosipulia
- 2 tl juustokuminaa
- 1 jauhettuja korianterin siemeniä
- Suolaa ja mustapippuria myllystä
- 2 rkl oliiviöljyä
- (Puisia) varrastikkuja
- Rypsiöljyä grillaamiseen
Ota kanafileet huoneen lämpöön vähintään puoli tuntia ennen käsittelyä.
Valmista marinadi: Puolita 4 limeä ja purista mehu astiaan, jossa marinoit kanat. Kuori ja raasta valkosipulin kynnet. Lisää juustokumina ja jauhettu korianteri. Silppua persilja ja korianteri ja laita runsas puolet molemmista kulhoon.
Pilko kanat suupalan kokoisiksi. Laita marinadiin. Valuta päälle oliiviöljyä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Anna marinoitua vähintään kaksi tuntia. Jos käytät puisia grillitikkuja, laita varrastikut likoamaan tässä vaiheessa.
Puolita loput limet. Laita kanat vartaisiin, tästä määrästä tulee noin 8-10 varrasta. Lämmitä grilli. Grillaa kanavartaita noin 15-20 minuuttia. Grillaa myös puolitettuja limejä muutama minuutti. Grillatusta limestä irtoaa mehu paremmin.
Ripottele vartaiden päälle loput korianteri- ja persiljasilput. Tarjoile grillattujen limejen ja esimerkiksi vaalean leivän kanssa.
