Instagram Travel Thursday / Tänne haluaisin palata

Madrid aina mielessäin…

Ah Madrid, kaupunki, jossa olen käynyt lukemattomia kertoja ja jonne olen aina valmis palaamaan. Jopa niin, että kummastellessani puolisolleni, miksi emme käy enemmän ulkona, hän kysyy, haluanko ennemmin Helsingissä ravintolaan vai matkalle Madridiin. Vastaus on taattu joka kerta! Kävin kaupungissa ensimmäistä kertaa vuonna 2005 ja se oli rakkautta ensi silmäyksellä. Vuosien varrella rakkauttani on lisännyt vuonna 2009 alkanut intohimoinen flamencoharrastukseni ja näistä kahdesta tämä blogipostaus nyt kertoo, Madridista ja flamencomatkailusta Amor de Dios -flamencoakatemiassa.

IMG_20180429_133921_336
La Isabelita -muraali Antón Martin -kauppahallin seinässä. Tässä rakennuksessa sijaitsee legendaarinen Amor de Dios -flamencoakatemia.

Madrid on kaupunki, jossa ei tarvitse (ellei halua) juosta lukemattomissa nähtävyyksissä vaan uskomattoman kauniista kaupungista, sinisestä taivaasta ja eläväisestä tunnelmasta voi ja kannattaa nauttia toreilla ja puistoissa. Yksi omista suosikkipaikoistani Madridissa on Templo de Débod, jonka puistosta avautuvia auringonlaskuja ja näköalaa Casa de Campo -puistoon ja kuninkaanlinnalle monet suuntaavat katsomaan iltaisin. Kaunis on myös Almudenan katedraali kuninkaanlinnaa vastapäätä. Katedraali loistaa kauniin vaaleana päivisin ja kullanhohtoisena auringonlaskun jälkeen.

IMG_20180404_203617_589
Templo de Débod
IMG_20180429_140422_171
Catedral de Santa María la Real de la Almudena

Upean tunnelman ja kauneutensa lisäksi Madrid on minulle nykyään myös rakas flamencoharrastukseni kautta. Legendaarinen Amor de Dios -akatemia on hyvin tunnettu myös Helsingin piireissä ja minäkin uskaltauduin vuonna 2016 lähes seitsemän vuoden harrastuksen jälkeen koululle Helsingissäkin vierailleiden huippumaestrojen María Juncalin ja Alfonso Losan johtamalle Veranos Flamencos de Amor de Dios -kesäkurssille. Osallistuin kokonaisuudessaan neljän viikon koulutusrupeaman ensimmäiselle viikolle keskitasolle (joka vastaa Suomessa noin ylempää jatkotasoa), mikä tarkoitti neljän tunnin yhtäjaksoista treenirupeamaa maanantaista perjantaihin. Vierailevana opettajana tuolla viikolla oli erittäin vaativa Rafael Estevez, jonka kurssista selviämistä pidän edelleen sitkeyden ja periksiantamattomuuden osoituksena. Sen verran kova koulu nuo viisi tuntia olivat kaltaiselleni perfektionistille. Viikon lopussa, varpaat muussina ja sydän onnesta pakahtuen, vannoin palaavani joku vuosi. Ehkä en vielä tänä vuonna, mutta kuitenkin…

IMG_20180405_114044_941
“Älä mukaudu muottiin, etsi oma tyylisi!” lukee Amor de Dios -akatemiaan nousevan portaikon ikkunassa.

Madridissa on myös oiva tilaisuus nähdä flamencoa, niin sanottuja tablaoita on kaupungissa useita ja monet niistä ovat varsin tasokkaita. Suuria nimiä nousee lavalle päivittäin ja kaltaiselleni “aficionadolle” kattaus on aikamoinen. Suosittelen tablaoita myös flamencoa tuntemattomalle, mikäli haluaa nähdä jotain todella espanjalaista. Omaksi valinnakseni useimmiten on valikoitunut Casa Patas -tablao, joka on yksi kaupungin tunnetuimmista ja tablaon ravintolassa olemme puolisoni kanssa nauttineet myös herkullisia illallisia ennen iltakymmenen näytöstä. Ehkäpä ensi kerralla valitsen jonkin muun tablaon, omaa valintaani ohjaa hinta-laatusuhteen lisäksi myös esiintymisvuorossa oleva artisti, mutta Casa Patasta voin suositella kenelle tahansa.

IMG_20180404_184933_521
Casa Patas -flamencotablao

Tänäkin kesänä piipahdan Madridissa vähintäänkin muutaman päivän ajan, vaikka varsinainen kohteemme on tällä kertaa Jerez de la Fronteran kaupunki Andalusiassa. Tuosta matkasta ja flamencotunneista flamencon kehtona tunnetussa Jerezissä paljon lisää tässä blogissa myöhemmin tänä vuonna!

Viva Madrid! Viva el arte flamenco!

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Travellover ja Vagabonda.

IGTT_logo

6 Replies to “Instagram Travel Thursday / Tänne haluaisin palata”

 1. Tämän kuun IGTT:ssä tämä oli toinen postaus, jossa Madrid oli se kaipuun suurin kohde ja molemmilla kovin erilaisista syistä. Jännä juttu, koska yleensä Espanjan kaupungeista hehkutetaan Barcelonaa (ja minä pohjoisen Bilbaoa ja San Sebastiania). Barcelonasta en oikein pidä, vaikka annoin toisen mahdollisuuden, mutta Madrid on kyllä kiva. Vähän luulen, että kaupungin suurin taika on kuitenkin siinä, että siihen liittyy muutakin kuin itse kaupunki, vaikka juuri sinun tapauksessasi flamenco, johon suhtaudut intohimoisesti.

  Like

  1. Barcelonaa tosiaan hehkutetaan ja hieno kaupunkihan se on, vaikka ei mikään oma suosikkini. Minun ongelmani Barcelonan kanssa on se, että se ei edusta minulle missään nimessä Espanjaa, toisin kuin Madrid. Madrid tosiaankin monelle on varmaan esim taidemuseoiden kaupunki ja minulle siellä tärkeää on flamenco. Bilbao muuten oli mielestäni yllättävän kiva paikka, blogissani siitä olikin juttua joku viikko sitten. Onneksi Espanjasta on niin moneksi.

   Like

 2. Toinenkin Madridia hehkuttava postaus tämän kuukauden IGTT:ssä! En ole siellä käynyt, mutta nyt on alkanut kiinnostaa todella paljon. Ja enemmän tekee mieli mennä nyt Madridiin kuin Barcelonaan (jossa en myöskään ole käynyt), sillä huhut Barcelonan turistiryysiksistä ei houkuttele. Flamencoakaan en ole nähnyt livenä, joten siinä minulle yksi hyvä syy lisää suunnata suosikkikaupunkiisi mitä pikimmiten 🙂

  Like

  1. Oi, ehdottomasti suosittelen Madridia. 💖 Toki sielläkin on paljon turisteja ja esimerkiksi kuninkaanlinnan ja Plaza Mayorin ympäristössä saa maksaa enemmän kuin muualla. Mutta lähettyviltä La Latinasta ja Huertasista löytyy tosi kivoja paikkoja. Itselläkin aina vaan paljon nähtävää. Jos lähdet niin vinkkaan hyvät flamencopaikat. 😊 Ja tosiaan suosittelen tablaovierailua! 💃

   Like

   1. Täytyi tulla lukemaan sunkin Madrid hehutuksesi ja vitsit tätä oli kiva lukea, koska intohimona on ihan eri näkökulma kuin mulla itsellä. Itseasiassa täytyy myöntää etten ole koskaan tanssinut tai käynyt katsomassa Flamencoa! Tänä kesänä menen toki takaisin tänne ihanaan (koti)kaupunkiin, joten voisi kyllä oikeastaan käydä katsomassa! Mikä olisi ihan must paikka? Esim. tuolta La Latinasta kiinnostaisi, kun tykkään ainakin alueen baareista.

    Like

   2. Kiva lukea eri lähtökohdista lähteviä juttuja. Jos flamenco kiinnosta niin esim Casa Patas -tablaossa (Calle Cañizares) esim on hyvä hinta-laatusuhde. 😊

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: