Ravintolakaupunki Barcelona

Tämä kirjoitus on alunperin julkaistu blogissani Minna en el Mundo 28.7.2015, kun olin Barcelonassa kahden kuukauden työharjoittelussa ja asustimme puolisoni kanssa La Barcelonetan kaupunginosassa.

WP_20150626_004
Tapaksia La Barcelonetassa

Barcelona on suuri ja mahtava kaupunki myös ravintolatarjonnan puolesta. Tapaksia tarjotaan jokaisessa baarissa ja ravintolassa ja enimmäkseen ne ovat todella hyviä. Paikallisia herkkuja ovat patatas bravas, perunat tulisen kastikkeen kera, bombas, uppopaistetut perunapallerot, jotka minusta muistuttivat aika lailla friteerattua perunasoselaatikkoa, ja monenlaiset merenherkut. Muita suosikkeja meidän perheessä ovat suussa sulava pata negra -kinkku, pienet pimientos de Padrón -paprikat ja perunamunakas.

Tässä ovat meidän suosikkiravintolamme tältä reissulta:

Tlaxcal
Meksikolainen Tlaxcal oli ehdoton ykkönen meidän mielestämme, sillä ruoka oli tasaisen herkullista ja myös tarjoilu ystävällistä. Tacot ovat paikan erikoisuus ja niitä suosittelen kuten myös Tlaxcalin margaritoja. Erityisesti mangomargarita oli minun suosikkini, mutta myös guayabamargarita oli maukas. Viikonloppuna varaus on pakollinen!

Negro Carbón
Argentiinalainen pihvi- ja hampurilaispaikka, jossa on ystävällinen palvelu ja todella hyvä ruoka. Pihvit sulavat suussa ja myös hampurilaiset ovat erinomaisia. Myös patatas bravas -annos oli onnistunut sekä Campos Verdes -salaatti. Myös tänne on varattava pöytä viikonloppuna.

Blacklab
Port Vellin satamassa sijaitseva pienolutpanimo ja ravintola, todella kokeilemisen arvoinen. Vaihtuvat talon omat oluet ovat erinomaisia ja ruoka tasaisen maukasta. Hyvän ruuan ja oluen lisäksi täältä saa myös erittäin juomakelpoista viiniä!

IMG-20150703-WA0003
Perjantailounas Blacklabissa

Paikallista ruokaa tarjoavista ravintoloista suosikkimme oli Barcelonetan kaupunginosassa L’Ostia -niminen ravintola. Parhaat patatas bravas koko reissulla, tosin niissä oli mukana lihaa, eli ei sovellu kasvissyöjille, ainakaan sellaisenaan. Erinomainen oli myös italialainen Buon Appetito, jossa suosittelen erityisesti alkupalaksi provolone-uunijuustoa. Pizzat ja pastat erinomaisia ja palvelu erittäin hyvää. Myös tänne pöytävaraus perjantaina ja lauantaina on suositeltava. Intialainen ravintola Rangoli aivan San Sebastianin rannan lähettyvillä oli myös todella positiivinen kokemus, ruoka erinomaista ja palvelu todella ystävällistä.

Leave a comment